Onze visie - positief coachen

Aandacht voor talentontwikkeling vanaf de jongste jeugd

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst" . Toch lopen de goede, betaalde trainers vaak rond bij de bovenbouw teams. Dat is een paradox en probleem bij veel voetbalverenigingen. Er moet juist direct bij de basis, de jongste jeugd worden begonnen.

Met een duidelijke visie op talentontwikkeling. Kinderen de ruimte geven om te spelen, veel vragen stellen en aanmoedigen om te leren. Fouten bestaan niet, je hebt hooguit geleerd dat je een andere keuze had kunnen maken.

Je maakt als trainer het verschil door met ieder kind een relatie op te bouwen en hen als team en individueel te motiveren om te verbeteren op hun eigen niveau (positief coachen). Met eenvoudige tips kan de training leuker, leerzamer en uitdagender worden gemaakt.  

4 Soccer Talent is in 2019 opgericht door Joost van Beek. Joost werkt daarbij nauw samen met specialisten uit zijn netwerk. 2 daarvan, Herman en Niek, en Joost zelf, stellen zich hieronder voor.

"Mooie duidelijke website, met voelbare liefde voor het onderwerp geschreven" 

Kees Gabriëls, oprichter Talent On

over Joost

Ik ben Joost, enthousiast aanhanger van positief coachen, jeugdtrainer bij vv Bavel en oprichter van 4 Soccer Talent.

Mijn drijfveer is ieder kind dat ieder kind gezien wordt en een goede trainer en plezier in voetbal verdient.

Anderen omschrijven mij als een persoon die zich kan inleven, goed kan luisteren en makkelijk contact maakt.

Talenten die ik gebruik in de opleidingen die we geven. Samen met het netwerk van 4 Soccer Talent deel ik kennis en ervaring om te inspireren om te blijven leren, zodat steeds meer trainers en coaches het verschil gaan maken.

Mijn relevante ervaring: 

 • 1976- heden   straatvoetbal :-)
 • 1980-2010      diverse clubs als speler tot 2e klas KNVB
 • 2015-2015      positief coachen KNVB
 • 2016-2017      Master in coaching @ Johan Cruyff Institute
 • 2017-2017      JVTC -KNVB
 • 2020-2021      Uefa-C KNVB
 • 2017-2020      Jeugdtrainer JO7/8 & JO14/15 vv Bavel
 • 2020-2021      HJO, vv Bavel
 • 2021-2021      docent online Opleiding positief coachen
 • 2021-2022      Trainer JO11-2, JO-9-3 vv Bavel
 • 2022-2023      Coach de coach, onderbouw vv Bavel

 

"Niet de technisch/tactische beste trainer, maar de jeugdtrainer die er voor hen was toen het nodig was blijft jeugdspelers het meeste bij"

(quote: Feyenoord Academy).

 

 

 

Over Niek

Al van kinds af aan ben ik bezeten van het voetbal. Vanuit een enorme passie voor het spelletje ben ik mij als jonge trainer/coach gaan storten op speelwijzen, formaties en spelpatronen. Denkend vanuit het voetbal is er de valkuil om te vergeten waar het allemaal mee begint; het kind, de mens achter de speler.

Als we uitgaan van de kinderen die we trainen, of de mensen die we begeleiden: Wat is zijn of haar persoonlijke drijfveer, en waar leidt hun natuurlijke ontwikkeling naartoe. Welke kwaliteiten zie je ontstaan als je het kind met plezier en vertrouwen ziet bewegen, en de bal ziet trappen.

Ten tijde van de corona crisis ben ik – per ongeluk, zoals dat soms gaat – betrokken geraakt bij Joost, en het inspirerende project 4soccertalent. Hier ben bezig met wat ik leuk vind, en mag ik doen waarin ik geloof.

Wanneer je dit verhaaltje leest ga ik er al volledig vanuit, dat je - vanuit jouw rol - wilt dat kinderen met plezier en vertrouwen voetballen, of bewegen in het algemeen.

Heb je eigenlijk ook al een idee hoe je dit het beste kunt bereiken, en wat je daarvoor kunt doen?

Over Herman

 

Mijn naam is Herman Verschuren. Ik heb de Academy Lichamelijke Opvoeding in Tilburg afgerond. Gewerkt in een sportgezondheidscentrum en in het onderwijs, waar ik nog steeds werkzaam ben.

In eerste instantie als docent L.O. , later als docent biologie, nadat ik mijn Bachelor en Master opleiding in Utrecht had afgerond.

De laatste 10 jaar ben ik werkzaam binnen de directie van een V.O.-school als eindverantwoordelijke voor de mavo afdeling. 

 

Vanuit mijn passie, sport, heb ik altijd gekeken naar kwaliteiten en talenten. Sport als middel t.b.v. persoonsvorming. Sport heeft mij veel gebracht en mede daarom vind ik het erg belangrijk dat kinderen veel bewegen en leren ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn om vandaaruit zichzelf verder te ontwikkelen.

 

De laatste jaren ben ik mezelf gaan specialiseren op het gebied van coaching en (sport)psychologie. Ik heb gemerkt dat daar echt mijn passie ligt.

 

Onlangs ben ik mijn eigen bedrijf gestart:  “CORE14”. “Geloof in eigen kunnen is de basis van groei en ontwikkeling.” Momenteel begeleid ik een traject bij een voetbalvereniging: implementeren en borgen van een sportief (voetbal)klimaat met parallel daaraan het ontwikkelen van een ‘gelijke kansen model’. Verder geef ik mentale trainingen op basisscholen, omdat ik vind dat het belangrijk is om kinderen mentale vaardigheden aan te leren zodat ze beter om kunnen gaan met lastige situaties.

 

Dit in een notendop wie ik ben en waar ik voor sta.

Voor meer informatie : www.core14.nl

 

Herman Verschuren

Zullen we elkaar inspireren?

Neem contact met op voor een inspirerend gesprek of het boeken van een opleiding of inspiratieavond