Onze visie

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Toch lopen de goede, opgeleide trainers vaak rond bij de oudere teams. Dat is een paradox en probleem bij veel voetbalverenigingen.

Er moet juist direct bij de basis, de jongste jeugd worden begonnen. Met een duidelijke visie op talentontwikkeling. Dat betekent: kinderen de ruimte geven om te spelen , veel vragen stellen en hen aanmoedigen fouten te maken om te leren. 

“Wissel je actie af”, in plaats van “ga niet zoveel alleen!"

De inhoudelijke kennis is nodig als basis voor iedereen, maar je maakt het verschil door een relatie op te bouwen met de spelers en hen dus individueel te motiveren om te verbeteren.

Met eenvoudige tips kan een training op elk (leeftijds)-niveau leuker, leerzamer en uitdagender worden gemaakt. Door anders te kijken zie je dat ieder kind een talent heeft en is" 

4 Soccer Talent is in 2019 opgericht door Joost van Beek. Joost werkt daarbij nauw samen met Tim Bouterse van vv Dongen en Niek Verheijen van SKV Wageningen en specialisten uit zijn netwerk. 

 

"Mooie duidelijke website, met voelbare liefde voor het onderwerp geschreven" 

Kees Gabriëls, oprichter van het talenttbedrijf

over Joost

"Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen"

Johan Cruijff

 Ik ben enthousiast jeugdtrainer bij vv Bavel en voetbal al sinds mijn 6e, waar het allemaal begon op de straat.

Ik heb de wijsheid (niet) in pacht en ben geïnspireerd en heb veel geleerd door naar anderen te kijken en te luisteren. De kennis buiten jezelf is altijd groter. Ik wil nu zelf gaan inspireren en helpen door mijn kennis en ervaringen te gaan delen en een netwerk op te bouwen. In 2019 heb ik daartoe 4 soccer talent opgericht. 

Een dierbare foto met spelers van de JO7-1 toen ik net begon als trainer. In het filmpje probeer ik mijn team te inspireren en te motiveren mee te doen aan een leuke challenge voor thuis in deze voetbal loze tijd.

 

 

 

 

Over Niek

Al van kinds af aan ik bezeten van het voetbal. Vanuit een enorme passie voor het spelletje ben ik mij als jonge trainer/coach gaan storten op speelwijzen, formaties en spelpatronen. Denkend vanuit het voetbal is er de valkuil om te vergeten waar het allemaal mee begint; het kind, de mens achter de speler.

Als we uitgaan van de kinderen die we trainen, of de mensen die we begeleiden: Wat is zijn of haar persoonlijke drijfveer, en waar leidt hun natuurlijke ontwikkeling naartoe. Welke kwaliteiten zie je ontstaan als je het kind met plezier en vertrouwen ziet bewegen, en de bal ziet trappen.

Ten tijde van de corona crisis ben ik – per ongeluk, zoals dat soms gaat – betrokken geraakt bij Joost, en het inspirerende project 4soccertalent. Hier ben bezig met wat ik leuk vind, en mag ik doen wat ik geloof.

Wanneer je dit verhaaltje leest ga ik er al volledig vanuit, dat je - vanuit jou rol - wilt dat kinderen met plezier en vertrouwen voetballen, of bewegen in het algemeen.
Heb je eigenlijk ook al een idee hoe je dit het beste kunt bereiken, en wat je daarvoor kunt doen?

Zullen we het er eens over hebben?

Zullen we er een keer samen over praten?

Neem contact met ons op meer informatie, een inspirerend gesprek of het boeken van een workshop, presentatie of coach sessie.